DSC02397 DSC02408 DSC02550 DSC02556

    Cu prilejul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (13-19 mai 2013), Asociaţia Părinţilor Gala Galaction Mangalia a organizat manifestări diverse pentru a promova ideea de voluntar-voluntariat în rândul concitadinilor.

    Prima acţiune a avut loc sâmbătă, 11 mai 2013, ora 10.00, când într-o sală de clasă a Şcolii Gimnaziale Gala Galaction Mangalia a avut loc atelierul Mâini îndemânatice (sesiunea a treia), cu tema ”cuiburi de păsări”. Invitatul special, prof. Luminiţa Cârstea a oferit un model de cuib, iar părinţii şi elevii au realizat 12 căsuţe pe care le-au aşezat în copacii din Parcul Sanatoriului Balnear.

    A urmat cursul gratuit Managementul voluntarilor în context Tineret în Acţiune, organizat de ONG Tineret în Acţiune la solicitarea Asociaţiei Părinţilor Gala Galaction Mangalia (13-15 mai 2013). Formatorii Luciana Bold-Popescu şi Elena Petrea au pregătit 16 persoane dornice să se implice în realizarea de proiecte de voluntariat pentru tineri. Majoritatea participanţilor au venit din sectorul educaţiei şi au fost plăcut surprinşi de metodele nonformale de training utilizate de formatorii voluntari. La finalul celor trei zile de curs, s-a format un grup omogen, s-au împărtăşit impresii şi s-a concluzionat: mai este nevoie de un astfel de curs la Mangalia.

    Marţi, 14 mai 2013, la ora 18.00 peste 50 de persoane au răspuns invitaţiei asociaţiei de a participa la seminarul cu tema E TIMPUL SĂ FIM ALTFEL! FII VOLUNTAR!. Dezbaterea a fost moderată de preşedintele Asociaţiei Părinţilor Gala Galaction Mangalia, Dorel Toma. Au luat cuvântul: prof. Adriana Popescu (director Şcoala Gimnazială Gala Galaction Mangalia), prof. Luciana Bold-Popescu (formator TiA), Elena Petrea (formator TiA, director executiv al ONG Cercetaşii României), prof. Corina Mihalache (director Liceul Tehnologic Ion Bănescu Mangalia). Invitatul special, scriitorul şi omul de afaceri canadian Benjamin Kubassek a ţinut o prelegere despre puterea imensă a iubirii, despre această bogăţie imaterială şi incomensurabilă a oamenilor pe care trebuie să învăţăm să o folosim, să o dăruim şi altora pentru a primi înapoi mai multă iubire.

    Tinerii prezenţi la seminar s-au arătat foarte interesaţi de posibilităţile de a desfăşura activităţi de voluntariat în ţară, dar şi în străinătate.

    Prin toate aceste activităţi, Asociaţia Părinţilor Gala Galaction Mangalia s-a afirmat ca un ONG activ, a demonstrat că poate juca un rol important în viaţa comunităţii locale, tot mai implicat în activităţi de voluntariat local, naţional şi internaţional.

Prof. Magdalena Colesniuc