CONSILIUL LOCAL MANGALIA

COMPLEXUL CULTURAL „CALLATIS”

Şoseaua Constanţei, nr. 7-8, mun. Mangalia, 905500, jud Constanţa

Tel./fax. 0241755580

e-mail: complexulculturalcallatis@yahoo.com

De Ziua Naţională a Franţei,

 LA MALLE RIMBAUD

COMUNICAT DE PRESĂ

     Biblioteca Franceză „Arthur Rimbaud” din Mangalia, din cadrul Complexului Cultural „Callatis”, a organizat, duminică, 14 iulie, ora 10.00, cu prilejul Zilei Naţionale a Franţei, vernisajul expoziţiei temporare „La malle Rimbaud” („Valiza lui Rimbaud”).

    Anul acesta se împlinesc 21 de ani de la înfiinţarea acestei biblioteci şi, pentru prima dată, va fi organizată o expoziţie care va cuprinde viaţa şi opera poetului francez Arthur Rimbaud. După ce a călătorit în întreaga lume, valiza a fost dăruită bibliotecii din Mangalia, în semn de prietenie, de către Claudine Ledoux, primarul oraşului Charleville-Mézières.

    La deschiderea expoziţiei a fost prezent şi Jean-Pierre Marcoux, preşedintele fondator al „Association des Amis de la Bibliothèque Française de Mangalia”, care a adus expoziţia de la Charleville –Mézières şi, pe care a descris-o celor prezenţi. Jean-Pierre Marcoux a propus Institutului Francez din România ca expoziţia să fie prezentată, în viitor, în toate oraşele din România.

    Sunt aşteptaţi la vernisaj toţi locuitorii Mangaliei şi turiştii francofoni. Expoziţia va fi deschisă până la sfârşitul verii.

                           Director, dr. Tatiana Odobescu