Comunicat de presa

layout_big reparatii1 reparatii2 reparatii4 reparatii6 reparatii8

    La data de 22 Ianuarie, Daewoo Mangalia Heavy Industries S.A. (DMHI) aniverseaza 17 ani de la constituire , în urma acordului fondatorilor Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. Ltd. (Republica Coreea) și  Santierul Naval “2 Mai” S.A. Mangalia.

    În decursul istoriei sale, DMHI a  determinat prin dinamica dezvoltarii sale, prin disponibilitate și transparență tehnologică permanentă față de celelalte șantiere navale locale, o evoluție pozitivă  a industriei navale românești, în Europa și în lume.

    În cei 17 ani de activitate neîntreruptă, șantierul Daewoo Mangalia  a livrat un număr de 163 nave noi,   din care 108 corpuri parțial armate,  însumând 237,220 tone oțel- corp, generând  venituri  de aproximativ 485 milioane USD. Pentru acest tip de nave clienții din Uniunea Europeană au avut o pondere substanțială (101) față de cei din afara Uniunii  (7). În aceeași perioadă s-au livrat 55 nave comerciale complete, petroliere 69,000 tdw, port containere 4,800-8,600 TEU, vrachiere 82,000 -180,000 tdw, însumând un tonaj brut compensat de 1.34 milioane CGT, generând venituri de peste 3 miliarde USD.

    Cele mai mari nave livrate, cu capacitatea de 180,000 tdw- pentru clasa vrachiere și 8600 TEU pentru clasa port containere, reprezintă  recorduri pentru bazinul Mării Negre și al Mării Mediterane.

    Pe lângă produsele noi mai sus menționate,  societatea noastră a livrat un număr de 354 proiecte de reparații și conversii nave, activitate reluată la finele anului 2011, dupa o pauză de aproape 4 ani în care afacerile s-au concentrat exclusiv pentru sectorul de construcții nave noi. Astfel, de la înființare până în prezent, au intrat în șantier un număr de 279 de nave provenind de la clienții Uniunii Europene,   generând venituri totale de peste 190 milioane USD și 75 nave de la clienți din afara Uniunii  însumând venituri de peste 70 milioane USD .

    Certificarea societații privind Sistemul de Management Integrat (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001) pentru calitate, protecția mediului  și sănătate ocupațională, reprezintă o garanție a produselor noastre față de cele mai exigente cerințe ale clienților noștri.

    De la înființare până în prezent societatea și-a redefinit strategia sa pe termen mediu și lung, depășind astfel o cifră de afaceri cumulate de 4 miliarde de dolari cu pondere pe export de 99, 78 %, confirmând încă odata că,  politica sa de business a fost corect orientată.

    Investițiile legate de înnoirea și îmbunătățirea performanțelor tehnice ale facilităților de care dispune societatea noastră ( peste 360 milioane USD), reprezintă o cerință primordială în  menținerea poziției de lider European în construcția de nave comerciale  și în extinderea și diversificarea  obiectului  de activitate,  prin orientarea graduală către piața navelor specializate logisticii   offshore, pentru a răspunde cerințelor tot mai variate ale clienților .

    La acest moment aniversar, DMHI cinstește,  totodată,  memoria acelor fondatori care au trecut în neființă, dar care,  prin contribuția lor determinantă pentru traiectoria șantierului naval, vor rămâne veșnic în amintirea colectivă :

 –         Ștefan Mușat – Director General Șantierul Naval “2 Mai “ SA Mangalia

–         Nicușor Trăistaru – Vicepreședinte al DMHI (1997 – 1999)

–         Yeol Ho Lee – Director Management Unit DMHI (1997 – 2000)

–         Doru Gologan – Director Fondul Proprietății de Stat

–         Andrei Cojocaru – IPCM București, proiectant general al șantierului naval.

    Administrația societății apreciază și mulțumește în același timp celor peste 6,000 angajați proprii și ai societăților subcontractoare de pe platforma industrială pentru eforturile și sacrificiile asumate alături de conducerea executivă  și sindicatul societății, asigurându-i de buna sa credință în acțiunile viitoare care să stabilizeze și să asigure continuitatea contribuțiilor DMHI pentru întreaga comunitate din care face parte cu mândrie.

     Conducerea executivă a DMHI