Comunicat de presă

httpv://youtu.be/lzQPm0ZMn0A

_DSC0391 _DSC0392 _DSC0476

    Peste 6000 de persoane au participat sâmbătă seara, la procesiunea religioasă organizată în cadrul zilelor Mangaliei, cu ocazia aducerii moaștelor Sfântului Nectarie, vindecătorul de cancer. În jurul orei 20.00, reprezentanții Protoieriei “Callatis” și primarul Radu Cristian, alături de turiști și localnici, au întâmpinat  delegația,  condusă de Mitropolitul Serafim de Pireu și ÎPS Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, care  au  adus, pe mare, în Portul Turistic, moaștele Sf. Nectarie.

_DSC0396 _DSC0417 _DSC0430 _DSC0460 _DSC0477 _DSC0495

    “E o zi fericită  pentru municipiul Mangalia și pentru credincioșii care vor să vină să se închine la moaștele Sfântului Nectarie, cel mai popular sfânt din zilele noastre”, a declarat ÎPS Teodosie.  Mitropolitul Serafim de Pireu a declarat la rândul său : “Simt o emoție până la lacrimi, că mă aflu în această țară iubitoare de ortodoxie, țara sfinților și țara mărturisitorilor ”.  Edilul Mangaliei a apreciat în același sens că zilele orașului reprezintă un prilej pentru a consolida parteneriatul dintre Primărie și Protoieria Callatis, prin organizarea unui astfel de eveniment.

_CSC0406

     “Pentru noi, locuitorii Mangaliei, este o onoare și o binecuvântare prezența înaltelor fețe bisericești, care au făcut o mare bucurie prin aducerea moaștelor Sf Nectarie”, a afirmat primarul Radu Cristian.  Procesiunea condusă de un sobor de 70 de preoți, a urmat traseul : Portul Turistic Mangalia – Strada Ştefan cel Mare – Primăria Mangalia – Sens Giratoriu – Biserica Sf. Mina. Atât sâmbătă seara, la orele 21:00, cât și duminică dimineața s-a oficiat slujba Sfântului Maslu, în  faţa  Bisericii Sfântul Mina, unde moaștele vor sta până luni dimineața, când vor fi duse la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului şi a Sfinţilor Ierarhi Nicolae şi Bretanion”, în localitatea 23 August. Manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilelor Mangaliei vor continua duminică seara, în Portul Turistic din localitate, unde va avea loc un concert la care sunt invitate  formaţiile Fair Play, Bosquito, precum şi Mike Godoroja & Blue Spirit.

_DSC0501

  7 septembrie 2014                               Biroul de presă