Comunicat de presă

     Împlinirea a 158 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost marcată, marţi, 24 ianuarie, la Mangalia, cu onoruri militare. Zeci de militari ai Garnizoanei, ofiţeri în retragere şi rezervă, cetăţeni ai oraşului au asistat la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor, care s-au desfăşurat în Piaţa Republicii, începând cu ora 10.00.
La eveniment au fost prezenţi, de asemenea, reprezentanţi ai municipalităţii şi instituţiilor publice de la nivel local.  Manifestările au debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Petrică Pârvu, de către Garda de Onoare. Au urmat oficierea slujbei religioase şi rostirea de alocuţiuni, prin care s-au evocat momentele importante ale Unirii Principatelor. “În fiecare an, la 24 ianuarie, ne amintim cu emoţie şi cu mândrie de măreţul act al Unirii Princiaptelor Române prin care s-au pus temeliile statului român modern. După 158 de ani de când s-au întâmplat toate acestea, ziua de 24 ianuarie ne va face din nou să retrăim, cel puţin la nivel de poveste, aceşti câtiva paşi făcuţi de strămoşii noştri pentru tot ce înseamnă astăzi România”, a precizat în alocuţiunea sa, comandorul Garnizoanei Mangalia, Petrică Pârvu.

     La rândul său, viceprimarul Mangaliei, Dragoş Angelescu a transmis tuturor celor aflaţi în Piaţa Republicii mesajul de unitate, respect faţă de neam şi ţară. “Ziua de 24 ianuarie se înscrie pentru totdeauna în istoria Patriei noastre ca “Ziua renaşterii naţionale”. Trebuie să fim mândri de moştenirea istorică şi culturală pe care o avem, iar prin acţiunile noastre trebuie să dăm dovadă de iubire şi respect faţă de ţară şi neamul românesc. La Mulţi Ani, Mangalia, La Mulţi Ani, România!”, a declarat viceprimarul localităţii. Manifestările au continuat cu defilarea Gărzii de Onoare şi Hora Unirii, în care s-au prins toţi cei aflaţi la eveniment. Un alt moment important din cadrul manifestărilor dedicate Unirii Principatelor a fost cel al prezentării drapelului naţional de 6 metri lungime şi 4 metri lăţime, în faţa mulţimii, de către militarii Garnizoanei.

 24 ianuarie 2017                  Biroul de presă