Comunicat de presă

       Consiliul Local Mangalia a aprobat, miercuri, într-o şedinţă ordinară, un proiect de hotărâre privind asigurarea transportului gratuit pentru şcolarii şi preşcolarii din zonele limitrofe oraşului, respectiv Zootehnie, IAS, Fruviileg şi Herghelie. “Este o măsură pe care o luăm în fiecare an, pentru încurajarea învăţământului în zonele defavorizate ale Mangaliei. De asemenea, lucrăm la un proiect prin care dorim să aducem transportul public local la municipalitate, pe modelul termoficării, astfel încât să putem oferi  gratuitate, în extrasezon, tuturor locuitorilor Mangaliei”, a precizat primarul Radu Cristian.

Aleşii locali au mai votat reglementarea condiţiilor de acordare a tichetelor sociale de medicamente, persoanelor defavorizate. “Avem mai multe măsuri sociale prin care încercăm să sprijinim bătrânii şi persoanele cu venituri reduse. Pe lângă transportul gratuit şi tichetele pentru medicamente, Primăria Mangalia oferă, lunar, pachete cu alimente pensionarilor, persoanelor cu handicap şi altor categorii defavorizate. Pe viitor, vom căuta resurse pentru a majora pragul până la care se acordă aceste pachete, întrucât unii pensionari nu se mai încadrează, în urma majorării pensiilor cu câţiva lei”, a explicat edilul Mangaliei.

În cadrul aceleiaşi şedinţe de CL, s-au aprobat documentaţiile tehnice şi indicatorii tehnico-economici pentru mai multe proiecte cu finanţare europeană. Unul dintre acestea vizează valorificarea patrimoniului cultural al municipiului Mangalia, respectiv Basilica Siriană, din incinta vechii Cetăţi Callatis (sec. IV-II, î. Ch). Alte două proiecte se referă la lucrări de infrastructură, apă-canalizare şi drumuri pe 14 străzi din cartierul Dobrogea II, cu finanţare guvernamentală prin PNDL. Un alt proiect important, derulat în parteneriat cu Primăria Balcik, prevede reabilitarea tramei stradale (străzi, trotuare, spaţii verzi şi mobilier urban) pe 22 de străzi din municipiul Mangalia. Totodată, s-a aprobat modernizarea Pieţei Republicii, prin crearea unei zone de promenadă şi spaţii pentru evenimente în faţa Casei de Cultură.

11 octombrie 2017