Răspuns la solicitarea de clarificări nr. 25691/26.10.2017 privind procedura de achiziție publică de servicii de acordare credit în valoare de maxim 60.341.185 lei, în vederea finanțării obiectivelor de investiții de interes local

  1. AAPL dispune de toate autorizatiile de mediu, necesare pentru derularea proiectului de investitii? Enumerati-le, confirmati valabilitatea lor sau explicati motivele pentru care acestea nu exista sau sunt expirate.

Raspuns: La momentul de fata nu sunt disponibile avizele de mediu pentru proiectele avute in vedere a se finanta din imprumut. Pentru o parte dintre aceste proiecte, documentatia a fost inaintata sau este pregatita pentru a fi inaintata pentru obtinerea avizelor de mediu. Toate avizele de mediu necesare se vor obtine inainte de contractarea lucrarilor.

  1. Enumerati, daca este cazul, impactul, riscurile, deficientele si avantajele asociate cu proiectul finantat, din punctul de vedere al mediului.

Raspuns: Intrucat documentatiile de avizare nu au fost  finalizate pana la aceasta data, avantajele, deficientele, riscurile si impactul de mediu asociate proiectelor respective nu au fost evaluate integral.

  1. AAPL a obtinut toate autorizatiile si permisele necesare pentru a intreprinde proiectul de investitii in valoare de 341.185 lei?

Raspuns: La momentul de fata nu sunt disponibile toate autorizatiile si permisele necesare pentru proiectele incluse in programul de finantare. Pentru o parte dintre aceste proiecte, documentatia a fost inaintata sau este pregatita pentru a fi inaintata in vederea obtinerii autorizatiilor si permiselor. Toate autorizatiile si permisele necesare se vor obtine inainte de contractarea lucrarilor.

  1. Va rugam sa ne comunicati daca suma de 60.341.185 lei este cu TVA inclus/ care este valoarea TVA?

Raspuns: Suma este exclusiv TVA.