Comunicat de presă

     Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a fost prezent, astăzi, la evenimentul dedicat sărbătoririi Zilei Armatei Române. În cadrul manifestării, au avut loc ceremoniale militare şi religioase, precum şi depunerea de coroane de flori.

    La festivităţile desfăşurate la Complexul Monumental din Piaţa Republicii, au mai fost prezente oficialităţi ale administraţiei locale şi ale Garnizoanei Mangalia, comandanţi de unităţi, membrii ai asociaţiilor şi ligilor de marină, cadre militare în rezervă şi retragere. Manifestările au debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Petrică Pârvu, de către Garda de Onoare.

    Au urmat oficierea slujbei religioase şi rostirea de alocuţiuni, prin care s-a evocat însemnătatea zilei de 25 octombrie, din anul 1944, când armata română a eliberat Transilvania de Nord de sub dominația horthystă. Cu acest prilej, toate delegaţiile prezente au depus coroane de flori, la Monumentul Eroilor din Piaţa Republicii, în memoria ostaşilor căzuţi pe câmpurile de luptă pentru independenţa şi suveranitatea ţării. Manifestările dedicate Zilei Armatei Române au cuprins o paradă militară și un spectacol artistic, apreciate de toţi cei prezenţi la eveniment.

25 octombrie 2018