Biblioteca Franceză din Mangalia, la 20 de ani de existenţă

 Biblioteca Franceză din Mangalia a sărbătorit recent 20 de ani de la înfiinţare, cu ocazia celei de-a 158-a aniversări a naşterii marelui poet francez Arthur Rimbaud, al cărui nume este purtat de această instituţie culturală. Printre participanţii la eveniment s-au numărat directorul Institutului Francez din România, Stanislas Pierret, reprezentanţii Primăriei şi instituţiilor culturale din localitate.

Co-fondatorii bibliotecii, Luminiţa Dumitrescu şi Jean-Pierre Marcoux au declarat, cu această ocazie, că spaţiul cultural este dotat cu peste 30.000 de volume, în mare parte donate de cetăţeni francezi. De asemenea, potrivit afirmaţiilor preşedintelui Asociaţiei “Les Amis de la Bibliothèque Française Arthur Rimbaud de Mangalia”, biblioteca s-a dezvoltat şi pe baza subvenţiilor financiare primite din partea francezilor. Jean-Pierre Marcoux a vorbit şi de proiectele de viitor, dintre care cele mai importante vor fi schimburile şcolare între Mangalia şi Charlevill-Mézières.

Directorul Institutului Francez şi-a exprimat admiraţia faţă de munca de 20 de ani a echipei ce a realizat biblioteca şi a menţionat că doreşte ca instituţia de cultură să ia forma unei mediateci, care să iniţieze cursuri de limba franceză, în special orientate către domeniul turismului. Ceremonia a continuat cu prezentarea câştigătorilor unui concurs de desene având ca temă Arthur Rimbaud şi monumentele din Charleville-Mézières (Franţa).

Versiunea pdf AICI…

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentComunicat 06.11.2012
Articolul următorComunicat 06.11.2012

Warning: A non-numeric value encountered in /home2/mangalia/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353