[nivoslider id=”3904″]

Cristian Radu susţine prezenţa unei trupe de intervenţie rapidă a Jandarmeriei, în Mangalia

 Primarul Cristian Radu a participat joi, 10 ianuarie, la şedinţa de bilanţ a Detaşamentelor de Jandarmi din Neptun. Cu această ocazie, inspectorul şef al IJJ Constanţa, colonel Costică Cojoc, a înmânat diplome de excelenţă edilului Mangaliei şi directorului RAAPPS, Mitică Popescu. De asemenea, au fost acordate diplome de merit plt. maj. Florin Pricop, plt. Pompiliu Mistodie şi plt. maj. Daniel Lupu, precum şi plt. maj. Sebastian Costea. La reuniunea jandarmilor au mai fost prezenţi colonelul Cristian Pocean şi plt. adj. şef Mihai Danciu din cadrul SPP, primarii din 23 August şi Costineşti şi adjunctul comandantului Poliţiei Mangalia, comisar-şef Valentin Mustăţea, alte oficialităţi. În cadrul întrunirii, au fost trecute în revistă cele mai importante activităţi desfăşurate de jandarmi în anul 2012 şi modalităţile de creştere a gradului de eficientizare din timpul misiunilor. Primarul Mangaliei şi-a exprimat dorinţa de a avea în municipiu o trupă de intervenţie rapidă a jandarmilor, care să acţioneze ori de câte ori este necesar. “Pentru că discutăm de siguranţa cetăţeanului, eu îmi doresc, în calitate de cetăţean, ca prezenţa dumneavoastră în teren să descurajeze orice act care vine în contradicţie cu legea. Este nevoie de o trupă de elită care să îşi desfăşoare activitatea în Mangalia. Am constatat că, infracţionalitatea este mai ridicată în unele zone şi perioade ale anului, iar unii dintre cei care încalcă legea vin apoi să ceară ajutoare sociale de la Primărie. Vom lua măsuri pentru îndepărtarea acestor indivizi, printr-o bună colaborare cu Jandarmeria,” a precizat edilul Cristian Radu.

Aproape 3000 de misiuni ale jandarmilor în anul 2012

În anul 2012, activitatea pe linia pazei şi protecţiei, a avut ca obiective principale creşterea gradului de securitate prin eficientizarea modului de folosire a forţelor şi mijloacelor; creşterea profesionalismului efectivelor ce execută misiuni de pază şi protecţie instituţională dar şi adoptarea unor dispozitive flexibile, bazate în principal pe elemente mobile. Detaşamentul 5 jandarmi, condus de lt. col. Adrian Chelu, execută misiunea de asigurare a pazei şi protecţiei obiectivelor la Complexul Lotus, Centrul de Conferinţe Club Bazin şi obiectivele R.A. A.P.P.S. Detaşamentul 6 jandarmi, sub comanda maiorului Marian Nicolae Călin, execută printre altele, protecţia instituţională şi ordinea publică la Complexul „Arad”, supravegherea şi ordinea publică la Judecătoria Mangalia, Parchetul Mangalia şi are ca zonă de competenţă, localităţile 23 August, Albeşti, Amzacea, Cerchezu, Chirnogeni, Comana, Costineşti, Deleni, Dobromir, Independenţa, Limanu, Negru Vodă, Pecineaga, Tuzla, Mangalia, Neptun. În anul precedent, efectivele de jandarmi din cadrul subunităţii, au executat un număr de 2816 misiuni pe timpul desfăşurării manifestărilor sportive, cultural-artistice, promoţionale religioase, de protest, etc.. Pe timpul desfăşurării misiunilor de menţinere a ordinii publice în sistem integrat în perioada analizată au fost constatate 48 fapte de natură penală, cu 68 autori, au fost sancţionate contravenţional 703  persoane. De asemenea au fost constatate 14 fapte de natură penală, cu 20 autori. În sezonul estival au fost sancţionate contravenţional 320 persoane şi au fost conduse la sediile structurilor de poliţie 71 de persoane. În baza Planului de acţiune „LITORAL 2012” subunitatea a executat misiuni de menţinere a ordinii publice, independent şi împreună cu lucrători de poliţie, în Mangalia – zona turistică din staţiunile Neptun, Olimp, Venus, Cap Aurora şi Saturn, loc. Limanu, 2 Mai şi Vama Veche. În această perioadă au fost executate, împreună cu lucrători de poliţie, 467 misiuni de patrulare mixte sau  independente.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentZiua pensionarilor
Articolul următorAnunţ 12.12.2012

Warning: A non-numeric value encountered in /home2/mangalia/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353