Comunicat de presă

CL Mangalia a aprobat taxele locale pentru anul viitor

Consilierii locali din Mangalia s-au reunit, vineri, într-o şedinţă extraordinară, în cadrul căreia au adoptat mai multe proiecte de hotărâre cu caracter social şi administrativ.

Unul dintre proiectele adoptate se referă la aprobarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2013.

Conform Hotărârii CL, taxele pentru eliberarea certificatelor, a avizelor şi autorizaţiilor de construcţie se majorează cu un procent de 20%, însă taxa pe clădire pentru persoanele fizice rămâne la nivelul actual.

Consilierii locali au mai hotărât că, pentru asigurarea fondurilor ce vor fi alocate proiectelor de dezvoltare comunitară, este necesară introducerea unor taxe speciale, în măsură să contribuie la suplimentarea resurselor bugetare. Din această categorie fac parte taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţa cetăţeanului, taxa de promovare a turismului, precum şi taxa verde, care se aplică diferenţiat în funcţie de activitatea prestată, atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice. Altă taxă locală nou introdusă vizează agenţii economici care amplasează staţii de telefonie mobilă, pe raza municipiului Mangalia.

În cadrul şedinţei de CL, sau mai adoptat o serie de acte normative care se referă la anularea unor impozite locale. Astfel, agenţii economici care desfăşoară o activitate permanentă sunt scutiţi de plata vizei anuale a autorizaţiei de funcţionare. Aceeaşi măsură se aplică şi agenţilor economici din municipiul Mangalia care prestează servicii turistice, minimum şase luni într-un an calendaristic.

Pentru taxa de urgenţă privind eliberarea certificatului de urbanism în maximum cinci zile lucrătoare s-a luat decizia majorării la 200 de lei, iar pentru taxa privind autorizaţia de construcţie 1000 de lei.

Un alt proiect de hotărâre adoptat a vizat scutirea de la plata chiriei pentru unele locuinţe, aparţinând municipalităţii care sunt în folosinţa persoanelor cu handicap grav şi accentuat.

Versiunea pdf AICI…

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentComunicat 20.12.2012
Articolul următorComunicat 23.12.2012

Warning: A non-numeric value encountered in /home2/mangalia/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353