poze muzeu 2 poze muzeu 3 poze muzeu 4 poze muzeu

La Muzeul Callatis,

IZVOARE ARHEOLOGICE ŞI LITERARE DESPRE EXISTENŢA LUI IISUS HRISTOS

        Luni, 29 aprilie 2013, începând cu ora 11.00, la sediul muzeului callatian, a avut loc simpozionul: „Viaţa lui Iisus Hristos în izvoarele arheologice şi literare”. Simpozionul a fost organizat de Muzeul „Callatis”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia, Biserica  „Sf. Nicolae” şi cele trei licee din localitate.

      În deschidere, managerul Complexului Cultural „Callatis”, dr. Tatiana Odobescu, a menţionat avantajele funcţionării instituţiilor publice de cultură, din municipiul Mangalia, în cadrul unui Complex care să ofere produse şi evenimente culturale integrate. Ea a subliniat că un deziderat ar fi menţinerea relaţiilor de parteneriat cu instituţiile de învăţământ, în vederea realizării unor proiecte educative şi de pedagogie muzeală.

       Prima comunicare a fost susţinută de dr. Sorin Marcel Colesniuc, şeful Muzeului „Callatis”, care a prezentat izvoarele literare (greco-romane) şi biblice, ce fac referire la: naşterea, viaţa, crucificarea, moartea, învierea şi ridicarea la cer a Mântuitorului. Preotul Dragoş Buzea, de la Biserica „Sf. Nicolae” din Mangalia, a vorbit despre viaţa şi învăţăturile Fiului lui Dumnezeu şi a insistat pe descrierea Săptămânii Patimilor, când Iisus şi-a trăit ultimile zile din viaţa Sa pământeană. În final, muzeograful Liliana Bădin a menţionat recentele descoperiri arheologice legate de existenţa lui Iisus Hristos.

       Au fost prezenţi elevi de la: Colegiul Economic Mangalia, Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” şi Liceul Teoretic „Callatis”, însoţiţi de profesorii: Ibolya Negoiţă, Livia Pop şi Silvia Cuseac.

 Data: 29.04.2013      

                                                                                    Pr. Dr. Sorin Marcel COLESNIUC


Warning: A non-numeric value encountered in /home2/mangalia/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353