Comunicat de presă

   Programul manifestărilor prilejuite de Zilele Callatiene, ediţia 2013, include o serie de activităţi dedicate Zilei Internaţionale a Copilului.

   Marţi, 28 mai, începând cu ora 12.30, Muzeul de Arheologie “Callatis” va găzdui simpozionul “Copilăria în trecut şi în era virtuală”, în care liceeni din mai multe unităţi şcolare din judeţ, vor prezenta comunicări având ca temă generală copilăria şi adolescenţa. În cadrul simpozionului, coordonat de prof. Silvia Cuseac şi prof. Elena Sanda Pădureanu, elevii vor contura imaginea copilului în lumea antică, medievală, modernă şi contemporană, utilizând argumente din istoria mentalităţilor, a modei, a istoriei artei, jucăriilor, educaţiei. “Dorim să arătăm faptul că imaginea despre copilărie ca perioadă fericită nu a existat întotdeauna în trecut. Astăzi lucrurile s-au schimbat, copiii sunt apreciaţi ca grup cultural distinct, recunoscându-li-se particularităţile. Totuşi, tehnologizarea acţionează spre o tendinţă de pierdere a spiritului copilăriei, Internetul şi cultura celebrităţii, expunandu-i pe copii prea curând la lumea adultă, a precizat prof. Silvia Cuseac.

   Dacă liceenii se vor întrece în prezentarea lucrărilor simpozionului, elevii de gimnaziu îşi vor expune fotografiile la Biblioteca Municipală Mangalia unde va fi amenajată expoziţia-concurs “Copilăria povestită prin fotografiile mele”. Participanţii la eveniment se vor bucura şi de o “Vitrină de vacanţă” pentru copii realizată de către doamnele bibliotecare Teodorescu Liliana şi Turcu Maria.

   Activităţile fac parte din proiectul “Să menţinem spiritul copilăriei” iniţiat de Liceul Teoretic “Callatis” în parteneriat cu Muzeul de Arheologie “Callatis”, Biblioteca Municipală Mangalia, Liceul Tehnologic “Ion Bănescu” Mangalia, Liceul Teoretic “Carmen Sylva” Eforie Sud, Liceul Tehnologic Cogealac, Liceul Tehnologic Independenţa, Liceul Tehnologic “I.N. Roman” Constanţa, Şcoala Gimnazială “Ion Creangă “ Albeşti.

   Ziua de 1 iunie este un moment potrivit pentru a demonstra, încă o dată, că elevii ne surprind cu ideile, creativitatea şi potenţialul cu care au fost înzestraţi. Elevii vor scoate istoria copilăriei din spatele vălurilor îmbătrânite de vreme şi vor prezenta comunicări în care vor contura imaginea copilului de-a lungul istoriei, folosind argumente din istoria mentalităţilor, a istoriei artei, jucăriilor, educaţiei. Copiii în campaniile militare, Copii şi adolescenţi geniali, Trecut şi prezent prin ochi de elev, Adolescentul în era Internetului, Sentimentul copilăriei în pictura românească, sunt teme care fac parte din lucrările simpozionului a declarat  Silvia Cuseac, profesor la Liceul Teoretic “Callatis”.


Warning: A non-numeric value encountered in /home2/mangalia/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353