Comunicat de presă

poza (2) poza (3) poza 1

     O nouă generație de scriitori s-a afirmat în literatura română, o nouă generație de scriitori, o „nouă direcție” (Titu Maiorescu), scriitori cunoscuți sub numele de „Marii clasici”, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. În urma acestei perioade, termenul „clasic” dobândește sensul de „valoare, exemplu, model”: Mihai Eminescu – poetul, Ion Creangă – povestitorul, Ion Luca Caragiale – dramaturgul, Ioan Slavici – nuvelistul.

     La Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” Mangalia s-a desfășurat, în data de 28.01.2016, activitatea cu tema „Marii clasici ai literaturii române”, prin care au fost omagiați cei patru mari scriitori, printr-un concurs organizat pe două secțiuni: literatură și desen/pictură. Concursul de literatură a vizat cunoștințele elevilor de clasa a XII-a despre opera marilor clasici și a avut ca scop recapitularea informațiilor în vederea pregătirii pentru examenul de bacalaureat, iar concursul de desen/pictură a urmărit evidențierea abilităților artistico-plastice ale elevilor de la clasele a IX-a – a XII-a.

    La nivelul școlii, activitatea a fost coordonată de membrii catedrei de limba și literatura română: prof. Corina Mihalache, prof. Mirela Țicu, prof. Daniela Pietrariu, prof. Emil Corneliu Ninu; prof. Nicoleta Serea – director adjunct și prof. Virginica Barabaș – coordonator de proiecte și programe educative și consilier de imagine.

    Jurizarea elevilor a fost realizată de membri ai Uniunii Scriitorilor din România și membri ai Uniunii Artiștilor Plastici: Emilia Dabu, Mariana Oleniuc, Niculae Găgeanu, Sorin Marcel Colesniuc. Elevilor premiați li s-au oferit cărți și rechizite școlare.

    Feedback-ul obținut de la cei implicați în organizarea și derularea acestei activități a evidențiat importanța promovării valorilor culturii naționale, dar și interesul elevilor pentru acțiuni care să-i determine să lucreze în echipă și să le pună în valoare competențele, abilitățile și aptitudinile.


Warning: A non-numeric value encountered in /home2/mangalia/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353