mangalia_harta

    Cu o populaţie de peste 44.500 locuitori, este al doilea municipiu al litoralului, fiind situat la 40 km sud de Constanţa şi la 14 km de graniţa cu Bulgaria.  Staţiune balneoclimaterică permanentă, de aceiaşi vechime istorică  la fel ca şi a  Constanţei (peste 2000 ani de atestare istorică), beneficiază de un  climat deosebit, asemănător celui mediteraneean, cu media de temperatură anuală cea mai ridicată  din ţară.
Tratamentul balnear se practică pe tot timpul anului, îmbinându-se factorii caracteristici marini cu existenţa izvoarelor minerale descoperite şi folosite de pe vremea romanilor. Printre obiectivele turistice interesante putem menţiona existenţa uneia din cele mai vechi moschei din România (1590), de asemenea se mai pot vizita şi Muzeul de arheologie care găzduieşte câteva exponate descoperite în zonă, colecţia de pipe şi curiozităţi ,,Mercurius” şi ruinele cetăţii Callatis.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentSATURN
Articolul următorHARTA LITORAL

Warning: A non-numeric value encountered in /home2/mangalia/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353