Școala Gimnazială,

Sfântul Andrei, Mangalia, jud. Constanța
str. T.S.Saveanu, nr.22
Tel./Fax: 0241 751807
e-mail: sc2mang@yahoo.com
    Prima clădire a şcolii a fost construită în anul 1900 (ulterior a slujit ca sală de sport pentru clădirea nouă). Aceasta a fost şi prima şcoală din oraşul Mangalia.
    Primul director al şcolii a fost ALBU BUZOIESCU (1908-1915). Apoi, timp de 25 de ani, director a fost învăţătorul VASILE STEGARU.
    Actuala  clădire  a  şcolii  a  fost  construită  în  1970, fiind  denumită  Şcoala nr 2. Dintre directorii noii şcoli amintim: prof. Cuca Epure, prof. Păuna POPESCU, prof. Dumitru GHIŢĂ, prof. Anica NICOLAE, prof. Anica POPA-ANA.
    Din 1999, director al şcolii este prof. Mihai COVACI.
    Botezată, în anul 2000, cu numele de Şcoala Sfântul Andrei, fosta Şcoală nr.2 a împlinit în anul 2010, 40 de ani de la înfiinţare. Odată cu trecerea timpului, în acest lăcaş de cultură s-a păstrat tradiţia pescuirii copiilor în mrejele cărţii. Însuşi numele Apostolului, care se traduce prin bărbat, ne îndeamnă la statornicie în credinţă prin lumina cunoaşterii.
   Şcoala Sfântul Andrei din Mangalia se doreşte o şcoală prezentă în modernul peisaj educaţional constănţean. Seria de programe în parteneriat, care a debutat în anul 1999, prin protocoale semnate între aproape 10 şcoli din judeţ, a trecut de barierele lingvistice sau culturale. Multitudinea de activităţi extracurriculare, care se desfăşoară an de an la şcoala noastră, adună laolaltă sute de elevi, părinţi şi cadre didactice, care se regăsesc într-un climat extern catedrei şi catalogului, dar şi într-un spaţiu plăcut, armonios, participativ.
    Din luna iulie 2008, şcoala a intrat într-un amplu proiect de renovare şi modernizare, care să ofere un standard european procesului de educaţie.
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRUTE CFR
Articolul următorSCOALA GALA GALACTION

Warning: A non-numeric value encountered in /home2/mangalia/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353