Comunicat de presă

    O delegaţie de studenţi ruşi s-a aflat în aceste zile la Mangalia, vizită ce se înscrie în tabăra de pregătire practică a unor grupuri de studenţi ai Universității Regionale de Stat din Moscova. Grupul de studenţi format din 20 de persoane a fost însoţit de Conf. Dr. Ion Pîslaru (coordonator proiect), Prof. Dr. Univ. Evghenii Vasilievici Iarovoi, catedra de istorie a   Universității Regionale de Stat din Moscova şi Vadim Zaplecinîi, tenor, solist al Teatrului Balşoi din Moscova, artist al poporului Federaţiei Ruse.

Tinerii, studenţi la specializările istorie, arheologie şi arte frumoase au vizitat Primăria şi au avut o întâlnire cu primarul oraşului, Radu Cristian. În cadrul întâlnirii primarul Mangaliei a făcut o scurtă prezentare a oraşului şi a vorbit tinerilor despre patrimoniul istoric al localităţii. Totodată, edilul a mulţumit oaspeţilor că au fost interesaţi să cunoască Mangalia şi vestigiile istorice din Dobrogea. La rândul lor, tinerii s-au arătat încântaţi de peisagistica zonei, de mare şi frumuseţile naturii din România. Ei l-au mai întrebat pe primar despre cum funcţionează o Primărie şi i-au adresat acestuia o serie de întrebări legate de latura administrativă a instituţiei. De asemenea, tinerii au mulţumit tuturor factorilor români implicaţi în acest proiect, menţionând ospitalitatea cu care au fost primiţi pe parcursul vizitelor. Din programul de pregătire a studenților ruşi amintim vizitele la Dulcești, Moșneni și 23 August, bazate pe dialog constructiv şi studiu practic comparativ privind sistemele de învățământ din România și Federația Rusă; vizita  la cetăţile Enisala, Adamclisi, Histria etc.; vizita la atelierele de artă ale artiştilor plastici Luiza Cala şi Karl Robert Perko.

26 mai 2017                         Biroul de presă


Warning: A non-numeric value encountered in /home2/mangalia/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353