Comunicat de presă

 

Festivalul “Super”, conceput în urmă cu cinci ani ca un proiect mic realizat de adolescenţi, a crescut în valoare, de la an la an, şi a devenit un Festival Internaţional de Film foarte apreciat în rândul tinerilor din ţară şi de peste hotare. Anul acesta, evenimentul a avut loc la sfârşitul lunii trecute, la Cinema „Elvira Popescu“ şi Rezidenta BRD Scena 9 (Bucureşti).

    Cele două mari ediţii ale Festivalului au fost Super Ambasadorii şi Super Pitch-ul. La această din urmă categorie a concurat şi talentatul Vlad Acatincăi, un adolescent al Mangaliei, pasionat de animaţie, plin de entuziasm, care a debordat de imaginaţie şi creativitate în pelicula de scurtmetraj intitulată Christmas of ’95. Cu această proiecţie, el a reuşit să câştige o binemeritată menţiune, cea de-a III-a distincţie a competiţiei naţionale. Cum animaţiile româneşti sunt din ce în ce mai rare, tânărul regizor a demonstrat publicului numeros din sală şi juriului, deopotrivă, că un film animat românesc poate fi la fel de captivant ca cel realizat în stil hollywoodian. În filmul Christmas of ’95, Vlad Acatincăi a ales să combine stilurile de animaţie din anii ’40 şi ’90, animaţia, în sine, fiind foarte veselă şi optimistă. De menţionat este faptul că din cele 140 de filme naţionale înscrise în Festival, doar 16 s-au calificat pentru concurs. Potrivit organizatorilor, pentru prima dată au fost prezenţi regizori invitaţi din alte ţări şi au avut loc două secţiuni de competiţie din România şi Moldova. În timp ce câştigătorii competiţiei naţionale au fost majoritatea din Bucureşti, cei ai competiţiei internaţionale au reprezentat cu succes S.U.A. şi Canada.

28 iunie 2017                    Biroul de presă


Warning: A non-numeric value encountered in /home2/mangalia/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353