Comunicat de presă

  

Sute de locuitori ai municipiului Mangalia au sărbătorit, vineri, Ziua Naţională a României prin ceremoniale militare şi religioase, în Piaţa Republicii din localitate. La eveniment, au mai participat militari ai Garnizoanei Mangalia, ofiţeri activi, în retragere şi rezervă, primarul oraşului şi reprezentanţi ai autorităţii locale, precum şi alte oficialități de la nivel local. Manifestările dedicate Zilei Naţionale au debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Petrică Pârvu de către Garda de Onoare. Au urmat oficierea slujbei religioase şi rostirea de alocuţiuni, prin care s-au evocat momentele importante ale Marii Unirii de la 1 Decembrie 1918.

     Cu acest prilej, primarul Mangaliei, Radu Cristian, a transmis tuturor românilor tradiţionalul La Mulţi Ani!, aducând totodată un elogiu martirilor neamului. „1 Decembrie este cea mai importantă zi a poporului nostru. Astăzi, mai mult ca oricând, ne simţim mai uniți, liberi şi solidari. La Mulţi Ani tuturor românilor oriunde s-ar afla. La Mulţi Ani România!”, a menţionat în discursul său, edilul oraşului. În cadrul ceremoniei au avut loc depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor, din partea tuturor delegaţiilor prezente. Manifestările s-au încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, în aplauzele audienţei aflate în Piaţa Republicii. După ceremonialul militar, toți cei prezenți au servit o porție din tradiționala fasole cu cârnați, oferită de Primăria Mangalia.

1 Decembrie 2017


Warning: A non-numeric value encountered in /home2/mangalia/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353