Anunț de interes public

 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța caută asistenți maternali profesioniști pentru implementarea proiectului “Elaborarea planului de dezinstituționalizare a copiilor din instituții și asigurarea tranziției îngrijirii acestora în comunitate”.

Condițiile necesare pentru desfășurarea activității de asistent maternal profesionist prevăzute de legislația în vigoare sunt următoarele:

  1. solicitanții să fie absolvenți a cel puțin 10 clase;
    2. solicitanții nu pot îndeplini cumulativ calitatea de asistenți personali și asistenți maternali profesioniști;
    3. solicitanții nu pot îndeplini cumulativ calitatea de pensionari și calitatea de asistenți maternali profesioniști;
    4. solicitanții trebuie să aibă drept de folosință asupra locuinței (demonstrat cu acte) și să asigure o cameră separată, amenajată special pentru copiii ce urmează a fi primiți în plasament;
    5. solicitanții trebuie să prezinte disponibilitate pentru a primi în plasament cel puțin doi copii;
    6. solicitantul trebuie să primească aviz favorabil exercitării profesiei de asistent maternal profesionist în urma evaluării psihologice efectuată de psihologul Biroului Alternative de Tip Familial din cadrul D.G.A.S.P.C. Constanța; evaluarea psihologică se va efectua , de asemenea, tuturor membrilor familiei cu care locuiesc persoanele care doresc să devină asistenți maternali profesioniști;
    7. solicitanții să aibă o stare de sănătate bună, atestată prin certificat medical eliberat de policlinica teritorială.
    Persoanele doritoare se pot adresa de luni până joi între orele 08.00 – 16.30 și vineri orele 08.00 – 14.00 la sediul Serviciului Management de Caz pentru Copil – Biroul Alternative de Tip Familial din Constanța, str. Ciprian Porumbescu nr.2, județul Constanța, sau la nr. de telefon 0241.488.650.

 

2 martie 2018