Primăria Municipiului Mangalia organizează, joi 14 martie, orele 13:00, la sediul Clubului Nautic Callatis, evenimentul prilejuit de lansarea proiectului „REABILITAREA FAȚADELOR, A PICTURII MURALE EXTERIOARE ȘI INTERIOARE, CONSOLIDAREA STRUCTURII DE REZISTENȚĂ, SISTEMATIZAREA CURȚII, REFACEREA ÎMPREJMUIRII, REABILITAREA TUTUROR INSTALAȚIILOR ȘI CONSTRUIRE LUMÂNĂRAR PENTRU BISERICA SF. MARE MUCENIC GHEORGHE”, cod SMIS 119775.

                Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Mangalia, ca principal beneficiar, în parteneriat cu Parohia Mangalia 1, implementează proiectul în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 5 – ”Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”. Prioritatea de investiții 5.1 SUERD – ”Impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale.

                Contractul de finanțare nr. 3710/04.02.2019 a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar.

                Obiectivul general al proiectului este reprezentat de conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului cultural local din municipiul Mangalia, județul Constanța, prin reabilitarea, restaurarea și conservarea clădirii și a elementelor valoroase dar și promovarea Bisericii Sf. Mare Mucenic Gheorghe, monument istoric, contribuind astfel la efortul comun național și european de conservare și promovare a identității europene și naționale a fiecarui stat membru, sub deviza “Unitate în diversitate”.

                Principalul obiectiv specific vizează reabilitarea fațadelor, a picturii murale exterioare și interioare, consolidarea structurii de rezistență, sistematizarea curții, refacerea împrejmuirii, reabilitarea tuturor instalațiilor, construirea unui nou lumânărar pentru Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe, amplasată pe strada Mihai Viteazu, nr. 7, municipiul Mangalia, județul Constanța, precum și dotarea corespunzătoare a clădirii.

                Valoarea totală a proiectului este de 11.339.241,85 lei, din care:

  • valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR (85%): 8.094.813,66 lei;
  • valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național (13%): 1.238.030,31 lei;
  • valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului (2%): 190.466,22 lei;
  • Valoarea neeligibilă, inclusiv TVA: 1.815.931,66 lei.

                Perioada de implementare a proiectului este de 53 de luni de la data depunerii, respectiv 01.06.2017 – 31.10.2021.

                Prezentarea va fi susținută de către dl. Cristian Radu, primarul Municipiului Mangalia, alături de dl. Dan Ciprian Popa, șef Serviciu Management Proiecte din cadrul Primăriei Mangalia.

Informații suplimentare se pot obține de la dl. Dan Ciprian Popa.