Comunicat de presă

    Reprezentanții Primăriei municipiului Mangalia au semnat, recent, contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a tramei stradale pe un număr de 17 străzi din localitate. Proiectul este finanțat din bani europeni și se desfășoară în parteneriat cu Primăria orașului Balcik, din Bulgaria. ”Zilele acestea, se semnează ordinul de începere a lucrărilor, iar cel mai probabil utilajele vor intra în teren imediat după sărbători”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian. El a precizat că, în cadrul programului transfrontalier româno-bulgar se asfaltează, cu bani UE, 17 străzi din zona centrală a oraşului și alte cartiere, pentru o mai bună desfăşurare a traficului rutier şi pietonal. În acest sens, se vor reface trotuarele, spaţiile verzi şi alte suprafeţe adiacente pe următoarele străzi: Dr. Motaș, Frumoasei, I.C. Brătianu, Ion Creangă, Libertății, Mărășești, M. Eminescu, Mihai Viteazu, Mircea cel Bătrân, Muncitorului, Negru-Vodă, Oituz, Portului, Țepeș Vodă, Vânători, Vasile Alecsandri, Vasile Pârvan. ”La acest proiect, lucrăm de 2-3 ani, parcursul hârtiilor fiind destul de anevoios. După numeroase etape de evaluare, clarificări, licitații și contestații suntem mulțumiți că reușim să intrăm efectiv în teren cu acest proiect.

    Tocmai de aceea, pe străzile incluse în programul de reabilitare nu am intervenit cu plombări, în această toamnă”, a explicat Radu Cristian. El a mai spus că, în ultimii 7 ani, Mangalia a atras fonduri europene în valoare de peste 50 de milioane de euro, cea mai mare parte a banilor regăsindu-se în proiecte de infrastructură. „Încă din 2012-2013, am construit Clubul Nautic Callatis, tot într-un parteneriat cu bulgarii. Apoi, am reabilitat, cu fonduri UE, faleza Neptun și zona La steaguri, am înființat un parc, pe locul unei foste groape de gunoi și am modernizat vechea faleză a orașului”, a menționat edilul. Pe noul exercițiu financiar european (2014-2020), Primăria Mangalia a depus, între anii 2015-2017, aproape zece proiecte de atragere a fondurilor europene, în dezvoltarea orașului și stațiunilor. „Am parcurs cu succes toate etapele legale, iar acum se lucrează în Satun, în Neptun, la Biserica Sf. Gheorghe și în curând pe 17 străzi din oraș”, a completat Radu Cristian. Primarul Mangaliei a mai spus că alte două proiecte cu fonduri UE sunt pe cale de a începe: reabilitarea falezei Mangalia-Saturn și modernizarea Pieței Republicii. De asemenea, în prima parte a anului 2020, municipalitatea din sudul litoralului va semna contractele de finanțare pentru un nou Ambulatoriu la Spitalul municipal și achiziționarea de autobuze electrice pentru transportul urban. Alte proiecte sunt în diferite stadii de analiză și evaluare: construcția unei noi școli (Școala 5), modernizarea iluminatului stradal, locuințe sociale, modernizarea Grădinii de Vară și construcția unei baze sportive cu bazin olimpic. Recent, Primăria Mangalia a fost premiată, la Gala Asociației Municipiilor din România, pentru regenerarea urbană a spațiilor publice, prin proiecte cu fonduri UE.


Warning: A non-numeric value encountered in /home2/mangalia/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353