Comunicat de presă

          Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a declarat, vineri, că, în numai o săptămână, peste 5000 de locuitori ai orașului au semnat pentru susținerea referendumului de reducere a prețului apei. „Acest demers strict administrativ se bucură de o puternică susținere din partea populației. Concetățenii mei sunt revoltați că RAJA practică unul dintre cele mai mari prețuri din țară, iar rețeaua de apă-canal este neschimbată de peste 40 de ani, pierderile fiind suportate tot de populație”, a explicat edilul. El a mai spus că va urma toți pașii legali pentru organizarea referendumului până la sfârșitul acestui an.

          „Deocamdată, strângem cât mai multe semnături prin care cetățenii își manifestă sprijinul pentru această inițiativă de reducere a prețului apei. Ulterior, voi depune un proiect de hotărâre în CL Mangalia, iar documentul adoptat va fi validat de către Prefectură, astfel încât să organizăm referendumul până la sfârșitul anului”, a explicat primarul. Radu Cristian consideră că directorul RAJA, Felix Stroe, „își bate joc de locuitorii Mangaliei, prin declarațiile mincinoase”, privind furnizarea gratuită a apei, în municipiul din sudul județului Constanța.

          „Acum câteva zile, șeful RAJA a indus în eroare locuitorii Mangaliei, cu promisiunea că va furniza apa gratis la spital și unitățile de învățământ. A doua zi, foarte mulți concetățeni m-au contactat, spunând că vor și ei apa gratis, așa cum a promis dl. Stroe. Am încercat, imediat, să iau legatura cu RAJA, pentru explicații suplimentare, însă fără nicun rezultat. Ulterior, am făcut un apel public la directorul Regiei de Apă să arate oamenilor documentul prin care poate furniza apa gratis. Nici până la această oră nu am primit un răspuns. De aceea, consider că astfel de declarații sunt o bătaie de joc la adresa concetățenilor mei, iar eu, ca primar, nu pot accepta așa ceva. Ca atare, mergem înainte cu  referendumul de reducere a prețului apei, cu precizarea că acest demers strict administrativ este puternic susținut de populație și tocmai de aceea, în calitate de primar, îl voi organiza, până la sfârșitul acestui an”, a conchis Radu Cristian.