Căminul de Bătrâni Mangalia este organizat şi funcţionează ca serviciu de asistenţă socială, în regim rezidenţial pentru persoane vârstnice, fără personalitate juridică, în subordinea Primăriei Municipiului Mangalia prin Direcția de Asistenţă Socială.

     Căminul de Bătrâni Mangalia oferă rezidenţă pe perioadă determinată/nedeterminată având o capacitate de 40 de locuri. Centrul rezidenţial oferă persoanelor vârstnice prin natura misiunii sale, îngrijire şi supraveghere permanentă, înlocuind incapacitatea temporară sau permanentă a aparţinătorilor sau comunităţii, care din diverse motive nu îşi pot asuma responsabilitatea îngrijirii lor.

     Serviciile oferite au drept scop creşterea calităţii vieţii beneficiarilor, reintegrarea lor prin asistenţă medicală şi socială, organizarea şi formarea autonomiei personale, toate acestea contribuind la menţinerea şi dezvoltarea continuă a sentimentului de demnitate umană, a respectului de sine şi la întărirea legăturii persoanelor din centru cu familia şi comunitatea.

     Căminul  de Bătrâni Mangalia  este situat în municipiul Mangalia, B-dul 1Decembrie 1918 nr. 30, judeţul Constanţa.

     Descrierea facilităţilor din clădire / incintă; Unitatea dispune de un pavilion mixt cu spaţii adaptate beneficiarilor în ideea încurajării mobilităţii şi autonomiei acestora. Clădirea este dotată cu lift, ceea ce asigură accesul tuturor beneficiarilor, inclusiv a celor imobilizaţi în fotoliu rulant.

     Căminul de Bătrâni Mangalia dispune de 20 dormitoare, spaţii pentru prepararea/servirea mesei, săli pentru desfăşurarea activităţilor de recreere  (săli activităţi comune, cabinet psihologic, medical, de asistenţă socială etc); pentru desfăşurarea activităţilor în aer liber – curte interioară cu umbrar și bănci pentru petrecerea timpului în aer liber. Căminul este situat într-o zonă centrală cu acces facil la magazine, bănci, piață, parcul  Evergreen.

Costurile

    Contribuția de întreținere în cadrul Căminului de Bătrâni Mangalia, conform Hotărârea Consiliului Local nr. 19/29.03.2021 privind aprobarea costului mediu lunar de întreținere pentru anul 2020 și a cuantumului contribuției de întreținere pentru persoanele asistate în cadrul Căminului de Bătrâni Mangalia este de:

– 2487.90 lei/lună  pentru persoanele independente;

– 2493.95 lei/lună pentru persoanele semidependente;

– 2496.61 lei/lună pentru persoanele dependente.

Cerere camin de batrani si acte necesare – Click AICI…

cerere camin de batrani