CIFRELE DEVIN AMUZANTE ÎN LIMBA ENGLEZĂ

   Luni, 27 mai, s-a dat startul “Zilelor Callatiene”, la Liceul Teoretic Callatis Mangalia. Desfăşurate anul acesta sub mottoul “Minţi deschise, idealuri atinse”, manifestările înscrise în program îi vor provoca pe elevi să îşi dovedească spiritul de competiţie, creativitatea, iniţiativa, dar şi să dovedească valoarea cunoştinţelor acumulate până acum.

   Concursul “Funny Numbers”, aflat anul acesta la prima ediţie, se doreşte a fi un concurs interdisciplinar de matematică în limba engleză, care să provoace la competiţie, într-o manieră ludică, pe elevii claselor a IV- a şi a V- a, de la toate şcolile din oraş.

  Cadrele didactice organizatoare, Simona Gherfi, Corina Graure şi Mariana Neculăeş, au invitat, luni, 27 mai, începând cu ora 12.00, în sala Henny de festivităţi a liceului, pe toţi cei pasionaţi de cele două discipline. Regulamentul concursului, comunicat din timp profesorilor din oraş, stabileşte ca model de subiecte, exerciţii cu alegere multiplă ce vor avea enunţ în limba engleză, o problemă în limba engleză ce va trebui rezolvată, precum şi redactarea unei probleme după un exerciţiu dat. Toate aceste subiecte vor  fi redactate în conformitate cu programa şcolară în vigoare pentru cele două discipline şi au ca timp de rezolvare o oră.  Elevii aflaţi pe primele locuri vor fi răsplătiţi cu diplome şi premii, ce vor fi decernate în cadrul festivităţii de premiere care va încheia “Zilele Callatiene”.

SĂ VORBIM …GRAMATICA, ÎN ROMÂNĂ ŞI ENGLEZĂ!

 Aceasta este provocarea pe care profesoarele Cristina Angheluţă şi Simona Gherfi, de la Liceul Teoretic Callatis, au adresat-o elevilor din clasele gimnaziale, de la toate şcolile din oraş, luni, 27 mai, începând cu ora 10. Aflat deja la a treia ediţie, acest concurs a pornit de la credinţa că gramatica, deşi considerată uneori greoaie sau prea plictisitoare, este de fapt coloana vertebrală o oricărui act de comunicare corectă şi eficientă.

  Astfel, elevii participanţi, doritori să îşi arate bagajul de cunoştinţe acumulat în acest domeniu, vor fi supuşi unui test, cu durata de o oră, în care vor trebui să răspundă la întrebări cu alegere multiplă din gramatica limbii engleze şi române.

   Elevii care vor vorbi cel mai bine pe limba gramaticii vor primi diplome şi premii în cadrul festivităţii de premiere ce va încheia seria manifestărilor din “Zilele Callatiene”, organizate la Liceul Teoretic Callatis, în perioada 27-28 iunie.

profesor Gherfi Simona