CONSILIUL LOCAL MANGALIA

COMPLEXUL CULTURAL „CALLATIS”

Şoseaua Constanţei, nr. 7-8, mun. Mangalia, 905500, jud Constanţa

Tel./fax. 0241755580

e-mail: complexulculturalcallatis@yahoo.com

 COMUNICAT DE PRESĂ

COMPLEXUL CULTURAL” CALLATIS”  GAZDA SIMPOZIONULUI INTERNAŢIONAL

„ INTERCONNECTIVITY IN THE MEDITERRANEAN AND PONTIC WORD DURING THE HELLENISTIC AND ROMAN PERIOD”.

 

   În perioada 8 – 12 iulie 2013 s-a desfăşurat la Constanţa Simpozionul internaţional cu tema “Interconnectivity in the Mediterranean and Pontic World during the Hellenistic and Roman Periods”.

    Manifestarea ştiinţifică de prestigiu a fost organizată de Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa în colaborare cu Academia Română – Filiala Iaşi şi Waterloo Institute for Hellenistic Studies Otario-Canada şi Complexul Cultural “Callatis” Mangalia.

    La simpozion au participat peste 60 de invitaţi, specialişti de renume din domeniul arheologiei, epigrafiei şi numismaticii. În aceste zile s-au reunit la Constanţa reprezentanţi ai unor universităţi şi instituţii de cercetare de tradiţie din Franţa, Germania, SUA, Turcia, Belgia, Rusia, Ucraina, Grecia, Austria, Italia, Spania şi Elveţia. România a fost reprezentată de specialişti din domeniul ştiinţelor istorice din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Constanţa, Mangalia.

     Lucrările simpozionului s-au desfăşurat pe secţiuni şi au fost urmate de vizite de lucru la obiective arheologice din judeţ: Histria, Adamclisi, Albeşti şi Mangalia.

    În data de 12 iulie 2013 participanţii la simpozion s-au aflat în vizită la Muzeul de Arheologie din cadrul Complexului Cultural „Callatis” Mangalia.

    Manifestarea este expresia interesului ştiinţific acordat relaţiilor inter-comunitare din spaţiul pontic şi mediteranean. Totodată, este o recunoaştere a importanţei pe care a avut-o permanent zona vest-pontică  în circuitul de valori materiale şi spirituale.